KAPCSOLAT

PÉCSI IPARTESTÜLET

7623 PÉCS RÁKÓCZI U 24-26

TEL: 72/515-273, 06 30/981 9387

EMAIL:  info@pecsiipartestulet.hu

Facebook

ZSELICI CSILLAGPARK ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

2016.05.07.

Kedves Iparos társak!
Csodálatos időben, gyönyörű környezetben szívtuk magunkba a tudományt !

Pénteken délután 3 autóval indultunk a csillagparkba.

Antalszállás után a dombtetőn tábla jelzi, hol kell befordulni.

Gyönyörűen megépített aszfaltos út vezet az erdőn keresztül, ahol szépen kialakított pihenőhelyek és tó mellett haladunk el. A csillagpark bejáratát jól látható, fából készült eligazító tábla mutatja.

4 órára voltunk hivatalosak, igazán szívélyes fogadtatásban volt részünk!

Gyönyörű felhőtlen égbolt várt bennünket, így zavartalanul nézhettük meg a napot 2 féle távcsővel is. Az egyikben a napfoltokat figyelhettük meg, a  másik, vörös szinszűrővel ellátott távcsövön pedig a napkitöréseket a nap felszinén.

A program a meteorit bemutatóval folytatódott, ahol csoportvezetőnk szenvedélyes, részletes előadását és történeteit halgattuk meg hogyan is érkeztek ők hozzánk ,mi történt velük miközben földet értek,hogyan is találták meg darabjaikat. Közben a vitrinekben megcsodáltuk az érdekes alakú, anyagú,  rajzolatú példányokat, valamint a belőlük készült metszeteket.

A programunk  harmadik részében a planetáriumban kényelmes fotelekből néztünk végig egy érdekes filmet a  földi élet kialakulásáról.

A kirándulásunk végén felmásztunk a fából készült kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a környékre, és megnézhettük pl. azt is, ahogy vészesen közeledik felénk az erdő felett az eső... éreztük az illatát ,szelét....Mire leértünk a toronyból, már csöpörgött.  Gyors csoportképpel zártuk a napot, zuhogó esőben távoztunk!

Mondhatom nagy élmény volt, bánhatja aki nem szakított 3 órát  az életéből erre és nem tartott velünk !

Köszönjük Csillagpark!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!